Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с 156 2,5 V6 помощ!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с 156 2,5 V6 помощ!

Здравейте колеги .Значи имам Алфа 156 2,5 V6 190hp проблема ми е следния.Колата не работи правилно не държи ниски обороти работи на 600 и някои път гасне от големи на малки обороти забива предница. Днес я карах на майстор той я закачи на компа и ми каза,че дава грешка на,ландата но я показвало защото Мотора не работи правилно и каза за мен този мотор е прехвърлил андренажен ремък възможно ли е това или не.
    Last edited by Vraeto; d.m.y г., 17:42.

Я пробвайте с махнат катализатор и я прочете пак . Да видим какво ше покаже - без да пипате нищо друго .

Comment

Ако е ландата би трябвало да ти се отрази на разхода.
      Като я изфорсираш изкарва ли чернилка? Ако да- аз залагам точно на ландата...
      sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

Първоначално публикувано от Vraeto Покажи съобщение
        Здравейте колеги .Значи имам Алфа 156 2,5 V6 190hp проблема ми е следния.Колата не работи правилно не държи ниски обороти работи на 600 и някои път гасне от големи на малки обороти забива предница. Днес я карах на майстор той я закачи на компа и ми каза,че дава грешка на лансондата,но това го показвало защото Мотора не работи правилно и каза за мен този мотор е прехвърлил андренажен ремък възможно ли е това или не.
        Споко, смени майстора, нормално е работи на 600 оборота. За другото иди на свястна диагностика.
        Провери си въздуховода след дросела дали не е пробит някъде.
        Last edited by Galeano; d.m.y г., 09:25.
        sigpic Alfasud/156 1.8ex
        156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Значи тя работи на 5 цилиндара дави се днеска ми я човъркаха пак и сега даже и мошност няма гори 15 л.на 100км извън града и 30 в града незнам кво да я права за утре съм се разбрал да я види един пич само Алфи прави .

Comment

Значи тя работи на 5 цилиндара дави се днеска ми я човъркаха пак и сега даже и мошност няма гори 15 л.на 100км извън града и 30 в града незнам кво да я права за утре съм се разбрал да я види един пич само Алфи прави .
            ОК, пиши като има новини. Дано се управи.
            sigpic Alfasud/156 1.8ex

Comment

Мале ква хурка ще си навре сега маса народ с V шестаците дето навлязоха насам след като паднаха митата, а хората дето знаят найстина какво се случва в тоя двигател са много малко, и са в не повече от 1-2-3 града......да не говорим че все още датчици, сензори и прочее втора ръка не са особенно масови......
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Колега ти от кой град си?
                Щото нещо те пързалят яко.

600 оборота не е нормално

В6 работи и на два цилиндъра и на външен вид не си личи.
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                  Колега ти от кой град си?
                  Щото нещо те пързалят яко.

600 оборота не е нормално

В6 работи и на два цилиндъра и на външен вид не си личи.
                  Не е нормално за твоята кола!!!
                  sigpic Alfasud/156 1.8ex

Comment

Аз съм от Белене и утре ще идва един от Свищов дето прави само Алфи да видим кво ще каже той ще пиша ако има развитие.Благодаря се пак на всички колеги .

Comment

Аз съм от Белене и утре ще идва един от Свищов дето прави само Алфи да видим кво ще каже той ще пиша ако има развитие.Благодаря се пак на всички колеги .
                      Мен ако питаш е по-добре да прескочиш и Свищов и да се ориентираш към друг по-голям град. Твоята кола не е с елементарен мотор, по който е желателно да не пипа който и да е. Ако е прескочил ангренажа трябва да ти е ясно, че в свищов няма кой да я зацепи, защото това се прави със специализиран инструмент, а точно за 2.5 24V почти никой не си купува пети за зацепване.
                      Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                        Мале ква хурка ще си навре сега маса народ с V шестаците дето навлязоха насам след като паднаха митата, а хората дето знаят найстина какво се случва в тоя двигател са много малко, и са в не повече от 1-2-3 града......да не говорим че все още датчици, сензори и прочее втора ръка не са особенно масови......
                        Давай да пускаме петите под наем
                        sigpic Alfasud/156 1.8ex

Comment

Всъщност колеги, за незнаещите се пише "лаМБДа сонда" - има една латинска буквичка, една такава..., сори, но не се сдържах.
                          Arena Coast Customs

Comment

А пробва ли да отидеш при Венци като си от Белене?Според мен човека е много в час с Алфите, като има и съответната диагностична апаратура.Казвам го от личен опит и със 156/бившата ми , па макар и 1.9 -115к.с./ и със 159-та ми.Даже идва в Плевен за да оправя колите които вкарват италианците от Италбулкома.За тоя в Свищов не съм и чувал , а в Плевен са пълни дилетанти на всички модификации на 156-те.Знает само да сменят масло , филтри и ремъци и то само някои.
                            Alfa Romeo Giulietta 170hp

Comment

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
                              Всъщност колеги, за незнаещите се пише "лаМБДа сонда" - има една латинска буквичка, една такава..., сори, но не се сдържах.
                              Попринцип буквичката е гръцка(λ),но иначе браво похвално!
                              А що е туй АНДРЕНАЖ!? Ако може някой запознат да обясни първо това ли,кво да направи?!
                              Пък чак след това може да се споменава вече за масмери,въздушни датчици,холове,кнокове,ЛАНСОНДИ!!!!!,връзки,тампон и колектори,свещи,бобини с комутатори,ЕКУ режими и гешки,горивни помпи,горивни регулатори и бензинови демпери,дюзи............и примерно дистрибутор с палец!
                              Таа раота не е като оная раота.
                              Бай Михаел беше казал за Монти че шампион с Плейстейшън не се става!

А що се отнася за проблема ти колега,се обърни към едни 6-7 човека на едно мясно или към един друг човек на едно друго място с ЛС и ако успееш да си формулируваш проблема,най-вероятно ще те насочат къде е вероятното решение(поне на мен винаги са ми помагали безусловно).
                              И използвайте бутона редактирай...за пред чужденците.
                              Извинявам се!!!
                              Last edited by AnastasKOSTOV-REX; d.m.y г., 23:07.
                              155 2.0 TS '93 + GTV 2.0 TS '96 - евридейките
                              1750 BERLINA '69 + SPIDER 2.0 S4 '91 - "ОТ НАЙ-ИСТИНСКИТЕ"
                              GTV2.0 GRAND PRIX '81 + 90 1.8 SUPER '85 - for джуро
                              ex:1750 BERLINA '67 + SPRINT 1.5 QV '86 + 155 1.8 '94 + 156 1.8 '00 - бившите

Comment

Working...
                              X